VIP finska savna – uporaba v 9. korakih

VIP finska savna – v Belem lotosu se vam ni potrebno ukvarjati z delovanjem savne. Samo sporočite želeno višino temperature in osebje vam jo bo pripravilo. Izbirate lahko temperature zraka v razponu od 70 do 95 ° C , temperaturo lahko preverite tudi na termometru, na steni savne. Pred-pripravljena temperatura v savni je 75° C. Višje temperature priporočamo samo bolj izkušenim uporabnikom, ki se bolj pogosto savnajo.

Par v finski savni

Par v finski savni

1. Korak: pijte dovolj tekočine

Bistveno je, da pijete dovolj vode ali nesladkanega čaja. Pijte že preden greste v savno in tudi medtem ko jo tudi obiskujete. Z znojenjem boste izgubili veliko vode, pazite, da ne boste dehidrirani. V Belem lotosu vam ravno zaradi tega postrežemo z vodo in čajem ter sezonskim sadjem.  Alkohol črpa vodo iz telesa. Pitje piva ali česar koli močnejšega ni najučinkovitejši način, da ostanete hidrirani.

2. Korak: Bodite goli in se tuširajte

V savni ste sami, zagotovljena vam je zasebnost, zato brez skrbi snemite oblačila. Finci običajno v savni ne nosijo ničesar. Spoštujte svoje zdravje in varnost, zato se pred prvim obiskom savne stuširajte, da se očistite in operete parfume, ličila, odmrlo kožo in odprete pore na koži.

3. Korak: brisača za savno

V Belem lotosu vsaka oseba ob obisku savne dobi na uporabo eno brisačo za brisanje po tuširanju in eno rjuho kot podlogo za sedenje v savni. Ko zaključite s savnanjem samo odvržete brisače in rjuhe v zato namenjeno košaro v garderobi.

4. Sedite – izberite klop

V savni najdete klop na dveh nivojih. Višja je bolj vroča. Izberite na podlagi svojih želja in se ne sramujte preseliti, če se izkaže, da je prevroče.

VIP finska savna - lepotice na savnanju v Belem lotosu

VIP finska savna – prijateljice na savnanju v Belem lotosu

5. Nalijte nekaj vode na kamne

Če želite hitro zvišati temperaturo, potem vam svetujemo da polijete vodo po kamnih. Najprej najprej vržete eno žlico vode in počakate na učinek. Če vam ni bilo dovolj, polijete še eno ali dve žlici vode. Nikoli ne nalijte vode iz vedra in ne polijte vode po sebi.

6. Sprostite se.

Uživajte v tišini ali klepetajte s prijatelji.  Sprostite se. Uživajte. Po 10-20 minutah je čas za odmor. Poslušajte svoje počutje, ne glejte samo na uro. Če vam postane slabo imate na voljo varnostni zvonec in osebje Belega lotosa vam bo prišlo na pomoč.

7. Pojdite ven in se ohladite.

Telo potrebuje čas, da se ohladi. Pojdite ven iz savne, potopite se v hladno vodo ali se stuširajte s hladno vodo. Počakajte in pijte vodo. Počivate lahko na ležalnikih v prostoru. Ostanite zunaj približno toliko časa, kot ste bili v savni. Ti cikli ogrevanja in ohlajanja prinašajo več koristi za zdravje. Izboljšajo vaš srčno-žilni sistem, kar lahko pomaga znižati krvni tlak (pri redni uporabi).

8. Vrnitev v naslednji krog (korak 5-7)

Spet stopite v savno, polijte malo vode na na kamne, uživaj v toploti. Ponavljajte cikle, dokler pri tem uživaje. za začetek vam svetujemo 2 urni obisk savne in 75° C. Bolj izkušeni in redni obiskovalci savn lahko sami povedo kakšna temperatura savne naj se jim pripravi, prav tako si lahko izberete daljši, 3 urni zakup savne.

9. Privoščite si končno prho in zaključite izkušnjo savne

Dajte dovolj časa, da se vaše telo vrne na normalno temperaturo. Ne bodite v naglici, počakajte z oblačenjem. Hiter tuš ne bo ustavil potenja. Tudi po tem, ko končate s savnanjem, popijte še malo tekočine.

Naročilo

Svetujemo vam, da se za koriščenje savne naročite vsaj nekaj dni pred želenim terminom. Najlažje je, če nas pokličete na 040 234 436. Dosegljivi smo tudi preko elektronske pošte info@beli-lotos.si ali preko našega Facebook profila. Lahko rezervirate 2 urno ali 3 urno VIP finsko savno. Za aktualne cene si oglejte cenik storitev.