Aroma terapija

Aroma terapija ali Aromatherapy je masaža z aromatičnimi olji, ki združuje elemente tradicionalne tajske masaže z uporabo močnejših pritiskov in globokih ritmičnih gibov po meridianskih / energijskih linijah.

Cilj terapije je sprostiti, uravnotežiti in obnoviti naravni pretok telesne energije ter ohraniti ravnovesje v telesu. S tem se krepi imunski sistem in preprečuje bolezni, saj telesu omogoča samozdravljenje in bolj učinkovito delovanje.

Metoda, ki se uporablja pri aroma terapiji

Aroma terapija uporablja naravna, eterična olja s katerimi terapevtu omogoči drsanje po telesu. Mešanica joga metode raztezanja, trdnega pritiska tajske masaže, ritmične masaže in tehnik gladenja se uporablja po celem telesu, uporaba blagih eteričnih olj vam omogoča, da se potopite v cono sprostitve kmalu po nanosu olja na telo. Ta vrsta masaže počasi odvzame napetost vsakodnevnega stresa in zakrčenih mišic, spodbudi vašo energijo in vas pusti, da se počutite popolnoma sproščeni in mirni. Poskus je pokazal, da masaža izboljša kvaliteto spanja.

Par med masažo z aromatičnimi olji - Aroma terapijo

Par med masažo z aromatičnimi olji – Aroma terapijo

Masaža Aroma terapija je primerna za vse, ki so zelo izpostavljeni stresu, ki potrebujejo poživljajočo in uravnoteženo masažo. Ali za tiste, ki cenijo terapije, ki uporabljajo malo močnejše pritiske kot se uporabljajo pri klasični masaži. V Belem lotosu poseben poudarek dajemo masažam v dvoje in gradimo dolgoročne odnose s strankami. To nam omogoča, da masaže dodatno prilagodimo specifičnim potrebam vsake stranke. Aromo terapijo predlagamo vsem osebam, ki gredo prvič na masažo. Gre namreč za masažo, ki ni tako močna kot tradicionalna tajska masaža, a kljub temu ima nekatere njene elemente. Hkrati je to masaža, kjer je občutek sproščenih mišic bolj hipen in se čuti že med samo masažo. Idealna masaža tudi za ljudi, ki imajo zelo stresne službe ali obdobja ter želijo odpraviti napetost v mišicah in se tudi z mislimi popolnoma odklopiti.

Prednosti, ki jih prinaša aroma terapija:

  • Izboljšuje gibljivost mišic in sklepov
  • Zmanjšuje stres
  • Lajša bolečine v mišicah
  • Krepi imunski sistem
  • Sprosti globokega tkiva
  • Izboljša počutje
  • Krepi odpornost
  • Povečuje energijo

V Belem lotosu, tajskem centru dobrega počutja, uporabljamo naravno pridelana eterična olja izdelana v Sloveniji.