Tradicionalna tajska masaža

Tradicionalna tajska masaža ali Thai massage ima številne zdravstvene koristi, od zniževanja stresa do lajšanja mišične napetosti. Lahko celo poveča energijo. V nadaljevanju razpravljamo o petih zdravstvenih koristih tajske masaže, ki jih izvajamo v Belem lotosu, tajskem wellness centru v Šenčurju pri Kranju.

1. Zmanjšuje stres

Stres ni nujno slab. Pogosto lahko stres deluje kot pozitiven motivator, ki lahko pomaga ljudem k boljši uspešnosti in doseganju več v osebnem in poklicnem življenju.
Vendar pa lahko preveč stresa negativno vpliva na duševno in fizično zdravje. Kronični ali dolgotrajni stres lahko privede do resnih bolezni, vključno z depresijo in boleznimi srca in ožilja.
Tajska masaža uporablja pritiske in tehnike raztezanja, da sprosti telo. Študija iz leta 2015 je pokazala, da tajska masaža znatno zmanjša raven določenega indikatorja stresa, ki je prisoten v slini, imenovanega sAA. Raziskovalci so zaključili, da je tajska masaža pri zdravih ljudeh učinkovitejša kot preprosto počivanje.

2. Povečuje energijo

Raziskave so pokazale, da lahko tajska masaža poveča telesno energijo ljudi. Z naključnim preskušanjem se je preučilo učinke tajske in aroma masaže pri ljudeh, ki so doživljali utrujenost. Rezultati so pokazali, da je tajska masaža povečala energijo in duševno stimulacijo, aroma masaža pa je bolj verjetno izboljšala sprostitev in spanec. Tajska masažna tehnika temelji na pojmu energijskih linij. Večina maserjev verjame, da v telesu obstajajo različni kanali energije. Le-ti ustrezajo različnim delom telesa, kot so kosti, mišice, kri in živci. Nekateri kanali vplivajo tudi na um in zavest. Temu pravimo subtilni kanali. Teorija nakazuje, da napete mišice povzročajo blokade znotraj različnih kanalov. Te blokade zmanjšajo pretok življenjske energije, kar ima za posledico togost, bolečino in bolezen. Tajska masaža uporablja različne tehnike, ki odpirajo ali omejujejo različne kanale, da popravijo pretok življenjske energije.

3. Lajša glavobole

Raja Sum Nak je posebna oblika tajske masaže, ki vključuje pritisk na posebne energetske kanale. Ena izmed študij iz leta 2015 je pokazala, da je tajska masaža Raja Sum Nak učinkovita pri zdravljenju ljudi, ki imajo kronične, napetostne glavobole. Imeli so tudi nižje mere trdote tkiv, ki so jih znanstveniki izmerili z ročnim aparatom.

4. Stimulira prekrvavitev

Tajska masaža lahko spodbuja prekrvavitev krvi in ​​limfe z uporabo nežnih raztegovanj. Ta jogi podobna raztegovanja povečujejo prekrvavitev, ki telesna tkiva napolni s kisikom. To pomaga spodbujati rast celic in zdravje srca. Ena študija je preučila prednosti tajske masaže stopal pri ljudeh s periferno nevropatijo, ki je pogost zaplet sladkorne bolezni. Raziskovalci so ugotovili, da je ta masaža pomagala izboljšati ravnovesje pri ljudeh. Menijo, da je to zato, ker je izboljšal prekrvavitev, kar posledično spodbudi somatosenzorni sistem. To je sistem, ki igra glavno vlogo v ravnovesju.

5. Izboljšuje gibljivost

Tajska masaža vključuje jogi podobna raztegovanja, za zmanjšanje stresa in izboljšanje cirkulacije. Postopno, nežno raztezanje bo sčasoma povečalo prožnost osebe, kar bo omogočilo večjo gibljivost. Tajska masaža lahko tudi izboljša kroženje tekočine v sklepih ali sinovialno tekočino, kar zmanjša trenje med sklepi. To lahko izboljša gibljivost sklepov in gibljivost telesa.

Vse, ki želijo preizkusiti tajsko masažo vabimo, da se naročijo na 040 23 44 36 ali preko info@beli-lotos.si ali preko spletnega obrazca. Preko spletne strani lahko naročite tudi darilne bone ali si ogledate cenik.